Lowrance Structurescan 3D de eerste impressie.

foto1Na lang wachten was daar uiteindelijk het nieuwste van Lowrance. Tja, wat moet je daar nu van verwachten na al die prachtige demofilm `s die er voor bij komen. We beginnen met wat zit er in de doos, als eerste de losse module, transducer, netwerkkabel, voedingskabel en alle bevestigingsmaterialen. Wat mij gelijk opviel is de transducerbracket, deze is aangepast zodat je geen spray achter je boot aankrijgt op hoge snelheid. Als 2de de twee stekkers op de transducer, dit is nodig want voor 3D ben je in principe een dubbel beeld nodig.

Tekst en Foto’s: René van den Brug.

foto2

Inbouw valt voor een echte knutselaar wel te doen maar je moet wel op een paar dingen letten. Een schakelaar om je module aan te schakelen raad ik af. Alle voedingskabels beschikken over een gele kabel die speciaal voor het aansturen van dergelijke opties is. Plaatsen van de transducer is gelijk aan de LSS2 transducer je kunt hem zo omwisselen.

foto3

foto4

Na dit alles werkt het voor mij vrij simpel maar omdat dit een behoorlijk nieuw systeem is ga ik later nog een keer in op het daadwerkelijke gebruik van de structurescan 3D. De eerste keren op het water heb ik wat filmmateriaal gemaakt om een paar dingen te laten zien.

Op het eerste filmpje zie je in het rood de wolken aasvis verschijnen en op de bodem her en der een harde plaat. In het volgende filmpje zie je je eigen waypoints voorbijkomen in het 3D beeld. Nu kun je zien of die waypoint daadwerkelijk op een structuur ligt of iets anders. Wat ook opvalt, is de stuk grotere range met goed beeld.

Er is één vraag die veel gesteld word “kan het ook op mijn Lowrance HDS Gen2” daar kan ik duidelijk in zijn 3D is alleen voor Lowrance HDS Gen3 toestellen. Komende weken zullen we het verder uittesten en over een tijdje kom ik met een vervolg over de Structurescan 3D

Tot zover de korte impressie van de Lowrance structurescan 3D. Binnekort meer hier op Roofvisweb.nl