Wouter Aalsma, Crazy Fisher voor een week.

En dan ben je ineens Crazy Fisher voor een week voor Crazy Fish Nederland/ Next level Fishing. Veel leesplezier met onderstaande blog.

Iets meer dan twee jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het merk Crazy Fish door voormalig prostaffer Jeroen Eijssens die toen nog werkte bij Nipro Hengelsport. Het merk is ondertussen dus niet nieuw meer voor mij en ik heb wereldwijd op zowel zoet als zout water mooie vangsten gedaan op Crazy Fish shads. Het is toen, op advies van Jeroen, allemaal begonnen met de Crazy Fish Vibro Fat in kleur 20, Kiwi. Daarvoor heb ik overigens met meerdere andere bekende merken gevist waar ik ook leuk mee heb gevangen.

Tekst en foto’s: Wouter Aalsma

Maar waarom nu eigenlijk qua softbaits alleen nog maar Crazy Fish shads voor mij. Op het moment dat ik de CF Vibro Fat ging gebruiken namen mijn vangsten in aantallen toe ten opzichte van mijn vismaat die met de shads bleef doorvissen waar ik tot het gebruik van Crazy Fish shads ook mee viste. Dan ga je je toch verdiepen in het merk, in dit geval Crazy Fish. Wat mij van begin af aan opviel aan de Crazy Fish shads is dat het mooie stevige flexibele shads zijn die heel natuurlijk in het water bewegen, van geur zijn voorzien en waarvan vele shads ook nog eens UV reflecterend zijn. Daarnaast is goed nagedacht over kleur gebruik voor de shads, afgestemd op de roofvissen.

Laten we wel voorop stellen dat Crazy Fish shads geen wondermiddel zijn maar slechts een hulpmiddel. Als roofvisser moeten we altijd nog zelf de vis verleiden en vangen. Maar bovengenoemde eigenschappen van Crazy Fish shads kunnen en maken het verschil als het er toe doet als de roofvis niet los is. Alles wat het verschil in je voordeel kan maken moet je gebruiken. Dit geldt dus ook voor je gehele uitrusting waar je mee vist, door ervaring zal je steeds verder je uitrusting finetunen tot het moment dat je denkt dit is het.

Als kunstaas maakt Crazy Fish voor mij echt het verschil ten opzichte van andere bekende merken. Mijn vismaat is overigens vlak na mij ook overgestapt op Crazy Fish en vist nu ook nagenoeg alleen nog maar met Crazy Fish. Verder wat mij opvalt aan Crazy Fish is dat ze voor elke tak van roofvisserij shads hebben in heel veel soorten en maten. Of het nu baars, roofblei, snoekbaar, snoek, forel is, er is altijd wel een oplossing qua shad met diverse toe te passen technieken. Check de website eu.crazy-fish.biz en neem op je gemak de online catalogus door. Ook daarom hoef ik niet uit te kijken naar andere merken.

Waar zet ik de Crazy Fish shads nu zelf allemaal voor in, vooropgesteld dat ik een pure kantvisser ben, die geniet van alle formaten roofvissen die ik vang. De Crazy Fish shads worden op zoetwater voornaamlijk op de baars en snoekbaars ingezet met als bijvangsten snoek, bot, grondels, schele pos en witvis (brasem, kolblei, winde, roofblei, blankvoorn rietvoorn, etc) en vele andere soorten die ons water rijk is.

Ik kan net zoveel genieten van een sessie met kleine shads, tweeënhalve centimeter, op kleine baars als een sessie met grote shads gericht op de snoekbaars en dan regelmatig mooie 60+ cm formaten vangen vanaf de kant met uitschieters boven de 70+ cm maar die zijn al zeldzamer. Gericht vissen vanaf de kant om steeds je PR te verbeteren is vaak een toevalstreffer ondanks kennis van water. Dan kan je beter het water op met een boot of bellyboat met fishfinder. Verder vis ik graag Ultra Light op de roofvis. Ga je dit eenmaal doen dan ben je heel gauw verslaafd na de eerste paar.

De techniek waar ik het meeste mee vis is de dropshot met daarnaast het gebruik van de Texas-rig, Carolina-rig en de Flexhead (ook wel met een moeilijk woord de cheburashka-rig genoemd). Het leuke wat ik aan de dropshot en Texas-rig vind is dat je oneindig kan experimenteren/spelen met je shad om de vis te verleiden. Maar gebruik van diverse technieken en al eerder genoemd je totale visuitrusting is weer een ander materiaal

Afgelopen week als Crazy Fisher heb ik me voornamelijk geconcentreerd op de dropshot en Texas-rig. Als visgebied ben ik rondom mijn woonplaats gebleven en heb ik de Zaanstreek (let op je hebt in het donker de speciale HVZ nachtvergunning nodig!!!), Noordzeekanaal en Amsterdam op diverse plekken bezocht waarbij ik tot doel stelde om elke dag met andere shads uit het Crazy Fish assortiment te vissen ondanks mijn voorkeuren voor bepaalde shads en kleuren gezien de vangsten de afgelopen maanden.

In totaal heb ik zes sessies gevist in het donker waarbij ik ongeveer 15 uur aan de waterkant heb doorgebracht met kleine shads gericht op baars en grotere shads op snoekbaars. Dit om aan te tonen dat je ook met andere vormen en kleuren van Crazy Fish mooie formaten en aantallen kan vangen. En dat is gelukt waarbij de kleine shads opvallend vaak ook door grote snoekbaarzen werden gegrepen. Uiteindelijk 74 snoekbaarzen, 157 baarzen, 2 kolbleis, 1 bot, 1 rietvoorn en als primeur op kunstaas voor mij 1 schele pos.

Meer als de helft van de snoekbaarzen en baars waren maatse formaten waarbij er diverse 50+ en 60+ snoekbaarzen en 30+ baarzen zijn geland. De vissen zijn gevangen op 9 soorten shads in diverse formaten in 8 verschillende kleuren.

De Crazy Fish shads die ik heb ingezet zijn de Active Slug, Vibro Worm, Tough, Polaris Cruel Leech, Allure, Nimble, Tipsy en Cray Fish. Van enkele shads, de Polaris en Allure. De gebruikte kleuren zijn 5, 6, 14, 25, 37, 9D, 13D en 34D. Allemaal in UV reflecterende kleuren. Ik heb me in ieder geval weer vermaakt aan de waterkant samen met vismaat Erwin die ook drie avonden mee op stap is geweest en ook heel veel baars en snoekbaars heeft gevangen.

Mocht je geinterreseerd zijn geworden in Crazy Fish dan geef ik je als tip de Vibro Worm 7.5 cm in de kleur 14 en de Active Slug 5 cm in de kleur 14 om mee te beginnen.

Fish Crazy Catch Crazy, have fun en Tight Lines Wouter Aalsma