Abu Garcia Svartzonker Mc Perch Shad

Als snoekvisser ben ik een echte fan van de Mc Pike van Svartzonker. Een aas wat mij de afgelopen jaren al veel en grote snoek heeft opgeleverd, zowel werpend als slepend. Daar ik in de echt koudere maanden het snoekvissen wat af wissel met het vissen op snoekbaars en baars, ben ik ook geïnteresseerd geraakt in de wat kleinere aasjes. Zo ook de kleinere versie van de Mc Pike, namelijk de Mc Perch Shad, hoe kan het ook anders.  Dit aasje is nu in 2018 op de Nederlandse markt gekomen.

Na de eerste vis sessies met de Mc Perch Shad was ik al meteen “verkocht”. Dit is een aasje wat namelijk hetzelfde doet als zijn grotere broer de Mc Pike, en dat is vis vangen.  Het is een aasje wat zowel aan de dropshot gevist kan worden, maar ook werpend aan een lichte loodkop doet hij zijn werk.

De eerste sessies heb ik echter de Mc Perch Shad het meeste aan de dropshot gevist. Zowel het rustig mee laten slepen of het op één plek laten dansen heeft mij vis opgeleverd. Maar ook het werpend over de ondieptes gaat prima met een licht loodkopje.

De Mc Perch Shad wordt in twee maten geleverd, namelijk de 7,5 cm en de 9 cm. Deze maten zijn natuurlijk een prima formaat aasje voor de snoekbaars en natuurlijk de baars. Als je het mij vraagt een aasje wat net iets anders van bouw en aktie is als het merendeel van de aasjes in dit formaat. Ook de streetfishers onder ons zullen hier ongetwijfeld goede zaken mee kunnen doen.

Ik vis de 90 mm uitvoering aan een size 2 drop-shot haak van Berkley, deze zijn van de nieuwe Fusion serie die ook dit jaar op de markt zijn gekomen. Een prima haak die zich goed vast zet in de bek van de vis. Berkley heeft trouwens een hele nieuwe range Fusion haken voor elke soort visserij, in een handige hersluitbare verpakking, maar dat even ter zijde .

En met ook nog eens 8 stuks in één verpakking hoef je niet bang te zijn als je er onverhoopt eentje verspeeld, Je hebt ook nog eens de keuze uit 8 verschillende kleuren.  Nu in de winkel bij het assortiment van 2018. Elke winkelier die Abu-Garcia in zijn pakket heeft kan ze voor je bestellen, als hij ze al niet heeft hangen. O ja, de advies prijs ligt rond de 7 euro voor 8 stuks, dus daar hoef je het ook niet om te laten.

Visgroet, Jack vd Mortel