Iron Claw presenteert 2021 roofviscatalogus

Persbericht Saenger

De firma Saenger behoort tot één van de toonaangevende groothandelsondernemingen op het gebied van de hengelsport. Met de exclusieve merken Saenger, Iron Trout, Uni Cat, Aquantic, MS Range, Iron Claw, Doiyo, en Anaconda heeft u als winkelier een breed scala aan zeer betaalbare, kwalitatieve producten voor bijna elke discipline binnen de hengelsport in handen. Hier alvast wat nieuwtjes van Iron Claw.

Klik op de afbeelding om alle producten te bekijken!

De firma Saenger is er vroeg bij dit jaar om de catalogus voor het komende jaar 2021 te presenteren. Het roofvismerk Iron Claw dat onder meer de populaire The Tool2 en Genuine hengels, The Tool NG reels, Slim Jim en de Slab Shad levert, komt ook met nieuwe shads van het merk Moby Sofbaits.

Nieuwe Moby Softbait Shads

Het assortiment van Moby Softbaits is aardig uitgebreid. Naast de bestaande modellen zoals de Slim Jim, Eazy-Add Shad en de Racker Shad is het assortiment van deze milieuvriendelijke shads aangevuld met o.a. de V-tail 2.0, One-4-all en de Longshad 2.0.

Deze shads zijn milieuvriendelijk en geproduceerd zonder weekmakers! Moby-Softbaits kunnen samen bewaard worden, maar nooit met ander kunstaas!

Iron Claw / Moby Softbaits 100% loodvrije  Jigheads

De Moby Softbaits Jigheads zijn van roestvrij staal, geschikt voor de Moby Softbaits, maar natuurlijk niet alleen voor deze, maar ook voor andere rubberen aassoorten. Roestvrij staal heeft een vergelijkbare dichtheid als lood. Daarom is de grootte van het respectievelijke gewicht op de malhaak slechts iets groter. Maar een belangrijk argument voor roestvrij staal is dat het veel minder schadelijk is voor het milieu!

Uitgerust met scherpe Mustad-haken, die in het roestvrijstalen gewicht worden geperst. De weerhaak die aan de haakpoot is bevestigd en die dient om het aas vast te zetten, is gemaakt van een zinklegering. De Iron Claw/ Moby Softbaits Jigheads zijn dus 100% loodvrij! Helaas zijn de productie- en materiaalkosten iets hoger dan bij een conventionele lood kop door het complexere proces e.d. en dus zijn de jigkoppen iets duurder.

Zelfs de verpakking is 100% biologisch afbreekbaar. Het transparante venster is gemaakt van PLA (maïszetmeel) en de rest van de verpakking is gemaakt van ongecoat karton.
– 100 % loodvrij
– Verpakking van karton en PLA (maïszetmeel)
– Mustad Jighaken
– Zinken aasslot

Iron Claw Slab Shad


”The one that drives ‘em nuts” of gewoonweg een snoek shad met een concentreerde lading. Weegt bijna 100 gram en heeft een lengte van ongeveer 21cm. De Slap Shad kan bijna zwevend gevist worden omdat hij onder water vrijwel gewichtloos is als hij met het ‘Slab Shad’ systeem wordt gecombineerd.

De levendige actie van deze shad is onweerstaanbaar voor menig grote roofvis! Zelfs de passieve snoeken die niet willen bijten, zullen dankzij de aantrekkelijke beweging toch tot snacken worden gestimuleerd. Kan slepend en werpend worden gevist.

Slab Double Curl

De nieuwe Slab Double Curl heeft het zelfde lichaam als de Slab Shad maar dan met een dubbele staart voor meer aantrekkings-kracht. De Slab Double Curl kan ook gevist worden met het Slab Shad rig Systeem.

Zoals de naam vermeldt, is hier het bijpassende systeem voor de Iron Claw Slab Shads. Het systeem is verkrijgbaar in de twee varianten ‘light’ en ‘heavy’. Het Slab Shad System ‘light’ bevat drie ‘indraai’ snelwissel spiralen in gewichtloos, 5 en 10 gram.

Voorzien van 1×7 staaldraad met een trekkracht van 27 kg, spikes en dreggen om de Shad stevig vast te houden. De ‘heavy’ variant is hetzelfde apart van de spiralen. Deze hebben gewichten van 15, 20 en 25 gram.

Winkeliers die nog niet met groothandel Saenger samenwerken en geïnteresseerd zijn in één van de talrijke producten, kunnen daarvoor telefonisch contact opnemen met Edwin Klijnsma op:

06-23935296 of via e-mail: Edwin.klijnsma@saenger-tts.com

Voor meer informatie over producten van Saenger kunt u terecht op de website www.saenger-tts.de