Verslag NKS Dragon Zander Masters Lek

Afgelopen zondag was het zover de 5e manche in de NKS Dutch Zander Masters. Met Dragon in samenwerking met Mac Fishing als hoofdsponsoren, de Lek als arena een heerlijke temperatuur beloofde het een prachtige dag te worden. De enigen die het feest nog konden verstoren waren de snoekbaarzen…

Een meerval op de Lek
De Wedstrijd

Goed gemutst en met de gezonde spanning in het lijf begonnen 41 boten aan de Dragon Zander Masters. De stekken werden zorgvuldig uitgezocht door de deelnemers om zo vroeg mogelijk in de wedstrijd toe te kunnen slaan. Waarom zo vroeg mogelijk? Later op de dag zou de stroming keren en dus een tijdje stilvallen, daarnaast liet de koperen ploert het kwik aardig oplopen.

De winnaars Casper van der Vlies & Robert Noorland

De ochtendstond heeft snoekbaars goud in de mond bleek tijdens de Dragon Zander Masters meer dan waar. In de eerste minuten van de wedstrijd was het bij diverse teams raak. Werpend op de ondieptes +/- 1 meter leverde snoekbaarzen op.  Er was dan ook meteen een extra moeilijkheidsfactor de minimale lengte van 42cm.

Dapper bleven de deelnemers gaan gedurende de wedstrijd en de Lek zou de Lek niet zijn als dit doorzettingsvermogen niet beloond werd met verrassingen. Kastelen van snoekbaarzen 70+, meervallen, baarzen en metersnoeken het werd allemaal aangeboden tijdens de Dragon Zander Masters.

Grootste snoek van de wedstrijd Bert Kalshoven & Koos van Velsen 68.5 cm
Prijs grootste baars van de wedstrijd Peter Gijzen & Erik Donker 43.8 cm
Prijs grootste snoekbaars Johan van Beusekom en Anthony Smit 71.5cm

Wie uiteindelijk met de eer mocht gaan strijken, werd duidelijk tijdens de prijsuitreiking. Wil je meer lezen over de Dragon Zander Masters of zelf deelnemen aan één van de 3 nog komende wedstrijden in de NKS Dutch Zander Masters? Kijk dan snel op www.nksnoekbaarsvissen.nl.

Tight Lines & Fair Play, NKS Dutch Zander Masters