Monster snoek van 137cm voor Freddy Harbort

Freddy Harbort staat in Duitsland bekend als snoekbaars specialist die in de loop der jaren vele moderne technieken heeft geperfectioneerd. Met meer dan 130 snoekbaarzen van boven de 90 cm en 6 vissen over 100 cm is hij waarschijnlijk een van de beste in zijn vakgebied in heel Europa.

Frederik Harbort ( Freddy ) met een schitterende Snoekbaars

Ook op het gebied van snoek en baars heeft hij al meerdere onwerkelijk grote monster vissen gevangen in verschillende landen.

Wat te denken van deze 52cm vette baars!

Half december viste hij samen met een van zijn goede vrienden vanuit een kleine roeiboot op een klein Duits stuwmeer. Het water was voor beiden onbekend en al werpend en vissend wilde het de eerste dag niet echt lukken.

De tweede dag vonden Freddy en zijn vriend de juiste sleutel tot succes om verschillende grote snoeken te vangen. Freddy gebruikte de nieuwe Abu Garcia Twin Tail 21cm die in jig-action op de bodem van het meer op ongeveer 8 meter diepte werd gevist. Na afloop van de visdag besloten beide vissers om de visstek een uurtje te laten rusten. Toen het helemaal donker was, beviste ze deze nogmaals. Na slechts enkele worpen was het toen goed raak!

Freddy: “Ik wist in enkele seconden dat deze vis een goede 120 cm plus snoek zou moeten zijn. Na een aantal runs wist ik dat 120cm niet genoeg zou zijn voor deze sterke vis die me een behoorlijke hoeveelheid stress zou bezorgen. Met knikkende knieën slaagde ik erin om de vis binnen ongeveer 5 minuten naar de oppervlakte te brengen waar mijn maatje deze droom van een snoek in het schepnet lande.

Het was een onwerkelijke ervaring, een droom snoek die groter en mooier was dan ooit verwacht. We hebben deze monster liggend op een goede onthaakmat gemeten en kwamen uit op 137 cm!”

Abu Garcia Beast Twintail
De Beast Twintail is verkrijgbaar in 17 en 21 cm. Vanaf januari 2020 in de winkels.

Maak kennis met de nieuwe Abu Garcia Beast Twintail, een van de meest veelzijdige kunstaas die er is. Het is vanzelfsprekend uiterst effectief voor grote snoek! De Beast Twintail heeft twee flexibele dubbele staarten die zorgvuldig zijn ontworpen met oog voor detail. De speciale vorm geeft het kunstaas een unieke grillige actie die op dagen dat de snoek voorzichtig is, een zeer effectief blijkt te zijn.

Freddy gebruikte een 140gr Abu Garcia Svartzonker spinhengel met een 3500 formaat Penn Slammer en een 0,25mm sterke Spiderwire Blue Camo lijn.

Freddy’s top 5 snoeken van dit jaar hebben een gemiddelde van 124,5 cm. Niet verwonderlijk dat 2019 zijn allerbeste snoekjaar ooit is!

Volg Freddy ook op Facebook en Instagram!