Dag 1 Predator Battle Ireland 2018

De eerste dag van de Predator Battle Ireland 2018 zit er op. Het was, in tegenstelling tot de voorgaande dagen een mooie zachte dag en de komende dagen beloven net zo te worden. Vooraf gegaan door een koude nacht. Zou dat effect hebben op het vissen?

Tekst en foto’s: Frans Oomen

De reguliere boot controle aan de steiger naast de brug verliep zonder  al te veel bijzonderheden. Sommige teams tarten het noodlot door toch, ondanks alle waarschuwingen van Herman, bananen mee in de boot te nemen.

Omdat de competitie eerlijk dient te verlopen hebben we deze teams er op gewezen dat deze ABSOLUUT NIET in andere boten gegooid mogen worden! Fabel of werkelijkheid, wie zal het zeggen?

Om 9:00 ging het startsein en vertrokken de boten vanaf het begin van het parcours. Wat een geweld om al die PK’s op te zien trekken!  Elk jaar weer verschijnen er grotere boten aan de start. De vele lakeboten van jaren terug maken steeds meer plaats voor aluminium boten en  bassboats met motoren tot 225PK. Of dat het verschil maakt is maar de vraag? Het scorebord zal uitsluitsel geven. Vooralsnog lijkt de man of vrouw die de hengel vasthoud toch de doorslag te geven!

De dag verloopt lekker voor vismaat Frans Provo en mij. In de loop van de dag kan zelfs de jas uit. Weinig wind en een lekker zonnetje op je bol is lekker als controleur maar voor het snoekvissen toch niet ideaal. Blijkbaar hadden veel teams hier toch wel rekening mee gehouden want er werd anders gevist als voorgaande jaren. Het leek er op dat de focus nu meer op baars en forel lag. Er werd betrekkelijk weinig geworpen op snoek.

Baar en forel dus voor velen. In de loop van de dag spraken we diverse teams en allen vroegen ze hetzelfde :

”Any fish caught? ”

“Yes!”, was ons antwoord

“Good size fish?”

“At leas one good pike”

“Who caught it?”

“We did!”, antwoordde we!

Tja, ook wij gooien wel tussen door en hengeltje uit. Trollen buiten de stukken waar de deelnemers vissen kan geen kwaad en levert ook eens een paar mooie snoeken op. We trollen een paar honderd meter en varen dan weer voort naar de andere boten om te zien of alles goed verloopt. Ook Herman en Rene weten een snoekje te vangen.

We zien diverse teams vis vangen. Zowel op de traditionele manier, trollend, maar ook werpend met twitchbaits, jiggend op dieper water en twitchend met pluggen. Heel mooi om te zien allemaal!

Aan het einde van de middag, om 17:00 komen alle teams hun kaart binnen brengen bij de drie controle boten en horen we de eerste resultaten. De meeste teams hebben wel vis gevangen maar zoals altijd vertellen ze niet te veel. De deelnemers verlaten het parcours en spoeden zich naar The Anchor Inn om de foto’s binnen te brengen. Er is eigenlijk gewoon goed vis gevangen. Er is een team helemaal compleet maar met nog heel veel ruimte om te verbeteren. Om goed te scoren moet je toch rond de vijf meter vis in de boot hebben gehad. Een aantal teams volgen op de voet maar missen nog het een en ander.

Oh ja! Bij het binnenbrengen van de foto’s is er door The Anchor Inn een lekkere kop soep verzorgd!

Benieuwd wat het morgen gaat brengen!

De stand na dag 1

Follow us on facebook if you like:

www.facebook.com/Predator-Battle-Ireland