Carpsquare weer prominent onderdeel van de Hengelsport- en Botenbeurs 2016

De karpervisser vindt op Carpsquare, een beurs die begin december onderdeel uitmaakt van de Hengelsport- en Botenbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht, alles wat zijn of haar hartje begeert, plus gedegen informatie om goed beslagen de karper te kunnen bevissen. Vissen op karper blijft razend populair onder jong en oud, zowel passief wachtend achter de rodpod als actief vissend met de pen of met oppervlakteaas. Hieronder een kleine greep uit de nieuwe producten en diensten die op Carpsquare te vinden zijn.

Karper-Camping
Karper-Camping is een snelgroeiende speler op de markt van karper-visvakanties. De naam zegt het al. Hierbij boek je, op een camping aan een rivier, een plaats waar je kunt vissen en met het gezin van de vakantie kunt genieten. De locaties zijn zo uitgezocht dat je alle ruimte hebt om te karperen en dat andere gezinsleden lekker aan het zwembad kunnen liggen of zich met andere activiteiten kunnen vermaken.  Maar je kunt natuurlijk ook samen met een vismaat gebruik maken van de karper-visplaatsen en bijbehorende campingfaciliteiten. Daarbij komt dat de rivieren de ultieme uitdaging zijn. Vandaar ook de leuze: “de luxe van een camping met het avontuur van de rivier.” Website: www.Karper-Camping.net

Fox pakt groots uit in Utrecht
Natuurlijk mag ook hengelsportgigant Fox niet ontbreken in de Jaarbeurs. Op hun schitterende en grote stand zal een fors deel van de nieuwe producten tentoongesteld zijn die ze het afgelopen jaar hebben uitgebracht, plus enkele nieuwtjes die er nog aan zitten te komen! Denk bijvoorbeeld aan de verbeterde Retreat+ bivvies en Easy Domes, de FX13 big pit molen met extreme lijncapaciteit, of de EOS 12000 en EOS 12000FS molens in de instap categorie, je kunt ze allemaal kritisch van dichtbij bekijken.Vanzelfsprekend zal de zeer succesvolle blikvanger van Fox, de Camo range met onder andere luggage, stoelen en bedchairs ook te bewonderen zijn.

De Chunk kledingrange blijft maar groeien en groeien, en ook daarin zullen weer coole en functionele nieuwe items worden gepresenteerd! De Chunk kledingrange heeft weer een dikke upgrade gehad en in Utrecht worden flink wat nieuwe items gepresenteerd. Gedurende het weekend zal ook een aantal van onze vooraanstaande consultants zoals Roelof Schut, Mark Noorman en Stefan Dhondt aanwezig zijn voor een stuk voorlichting.

Wil je weten wat hun meest effectieve rig is, hen het hemd van het lijf vragen over specifieke visserijen zoals tegen obstakels of aan het oppervlak, of advies over gebruik van een Fox product, bij deze specialisten ben je aan het juiste adres. Ze staan je graag te woord om je verder te helpen.Veel bekende karpervissers zullen hun opwachting maken op de stand van Fox. Stel hen al je vragen over het karpervissen! Website: www.foxint.com

Goed getest end-tackle van NTEC
Op een beurs als Carpsquare kan de Belgische end-tackle firma NTEC natuurlijk niet ontbreken. Consultant Aubry Michael zal er een lezing geven en zal tevens de stand bemannen. Michael is vanaf het prille begin betrokken bij de oprichting van dit nieuwe end-tacklebedrijf en zal zich de komende jaren verder engageren als enthousiaste fieldtester. In deze vooruitblik licht hij een aantal items toe, waarvan Michael nu al weet dat deze een plek zullen gaan veroveren in de tackleboxen van veel karpervissers.

Michael bevist graag grote openbare wateren waar hij te maken krijgt met de meest diverse omstandigheden. Het water waar Michael dit jaar veel tijd heeft gespendeerd varieert van diep naar ondiep en beschikt zowel over een sterke wierbegroeiing, als steile taluds bezaaid met mosselbanken.

Het is uiteraard een must om het materiaal af te stellen op deze omstandigheden. Daarvoor gebruikt Michael de Elemental braid als hoofdlijn. Deze half zinkende gevlochten lijn zorgt voor een perfecte balans, waardoor de lijn niet voortdurend over de bodem sleept.

Een ruwe visserij als deze behoeft uiteraard een slijtvaste en stevige onderlijn. De HERO hooklink leent zich volgens de NTEC mannen uitstekend voor. Deze lijn zinkt onmiddellijk en is te verkrijgen in verschillende diameters waarbij Michael de 45 lbs versie prefereert bij de ruwste omstandigheden. NTEC heeft zich bij de start voorgesteld als een nieuw innovatief bedrijf dat vooruit denkt.

Ondertussen zijn de producten al bijna een jaar te verkrijgen in de handel. En wordt er hard gewerkt aan uitbreiding van de range. De komende winter komen er veel vernuftige items aan en op Utrecht presenteren ze onder andere de nieuwe short shank aligners en kickers. Website: www.nteccarp.com

Primeur: nieuwe Sportex hengels krom trekken in Utrecht
De liefhebbers kijken er al een tijdje naar uit. Tijdens Carpsquare wordt de Sportex Collectie van 2017 namelijk voor het eerst geshowd aan het grote publiek. Leonard Sports is de verdeler voor de Benelux van dit Duitse merk en zij zijn dolenthousiast over de nieuwe serie karperstokken! We laten de mannen aan het woord over de Competition, de Morion en de Purista. De welbekende Competition hengels zijn compleet vernieuwd en dit jaar komt Sportex met een nog uitgebreide serie onder de naam Competition Carp NT.

De serie is aangevuld met een stalker range die erg betaalbaar is, alle uitvoeringen zijn uitgerust met een nieuwe DPS reelhouder en SIC Guides. De hengels uit Competition range hebben een semi-parabolische actie waardoor langere worpen mogelijk zijn. De kortere Stalkers hebben een unieke dempende actie waardoor het drillen onder de kant (wanneer er weinig lijn uit staat) beter zal verlopen. De hengel vangt de harde klappen van de karpers beter op waardoor je minder zal verspelen in het heetst van de strijd.

De uitstraling van de Competition NT is van deze tijd en erg gewild. Kom ze bekijken op de Leonard Sports stand. De Morion is de meest populaire serie van de Sportex range en voor 2017 heeft deze een make over-gehad. De HT cross winding hebben ze ditmaal door getrokken door het top deel, wat hem nog strakker en powerfull maakt. Met dank aan de nieuw ontwikkelde blank van de Morion kun je verder en accurater werpen. Kortom, een echte allrounder.

De Purista is de nieuw ontwikkelde werpmachine uit de Sportex stal. Deze serie is gebouwd met de duurste carbon soorten. Deze hengel heeft een onverslaanbare actie, zoals het snelle laden en het snelle herstel van de blank. Waardoor extreem verre worpen mogelijk zijn. De Purista, volgens Sportex de beste hengel die ze ooit gemaakt hebben.

Met een Purista in je hand heb je altijd genoeg power over om de grootste vissen veilig richting je net te sturen.  Deze vette blank krijgt met de nieuwste FUJI TVS reel en de slim SIC guides een compleet nieuw uiterlijk. Dit is met recht de vetste hengel die Sportex ooit gemaakt heeft. Bekijk onderstaande video voor meer informatie.

Kortom, ben je op zoek naar strakke karperstokken voor het nieuwe seizoen? Wip dan eens langs bij Leonard Sports en laat je adviseren welke hengels het beste passen bij jouw visserij. Website: www.leonardsport.nl

Pro Line
Pro Line introduceert twee nieuwe smaken op Carpsquare voor het seizoen 2017. Eén ervan is de Crunchy Belachan & Krill, deze boilie bevat een hoog percentage vers Krillmeel, Krill Liquid, Belachan poeder, schaal- en schelpdierproducten en is afgewerkt met een verse Krill coating.

De 100% natuurlijke en visvriendelijke producten zorgen voor een goed verteerbare en voedingsrijke vismeelboilie met een diepe, aromatische vissmaak en een hoog proteïnegehalte!

Een boilie die gedurende de testfase zowel instant als met behulp van een voercampagne het verschil wist te maken! Website: www.proline-products.nl

Soul
Struinend vissen is juist in de winter een zeer doeltreffende manier om karper te vangen. De aasmomenten zijn vaak kort en dus geldt de regel om spaarzaam te voeren. Je hoeft dan ook geen kilo’s voer mee te slepen naar de waterkant.

Speciaal voor deze korte sessies heeft Soul de Folding Stalker Chair, een handig opvouwbaar krukje die tegelijkertijd als rugzak dienst kan doen. Het frame is van aluminium, heeft dus een laag gewicht en de rugtas heeft vier handige opbergvakken met stevige sluitingen.

Aan de onderzijde van de tas zitten rubberen voetjes om te voorkomen dat de tas vies/nat wordt bij het neerzetten. De rugleuning is gevoerd voor optimaal zitcomfort. Transportformaat 55x38x10 cm. Website: www.soulcarp.com

Combi-stand van Hotspots in France
Al jarenlang is Hotspots in France een vertrouwd gezicht op de beurzen en dit jaar staan ze met de volgende partners op de Hengelsport en visbotenbeurs Utrecht.

La Carpe Anglaise: Het nieuwe endtackle merk dat zich richt op eerlijke hoogwaardige producten voor een aanvaardbare prijs. Check bij deze firma eens de vlijmscherpe haken en de sterke, soepele, zinkende onderlijn- en leadermaterialen.

Top Secret Holland: Het onder de ‘oude rotten’ welbekende Top Secret heeft een schitterend pakket voor de hedendaagse karpervisserij. Wil je dressuurdoorbrekend aan de slag dan ben je bij Top Secret aan het goede adres. In Utrecht aanwezig met een ruime keuze aan klein aas en stickmixen.

Special Carp de topkweker van eigen bodem. Veel spiegelkarperprojecten en hengelsportverenigingen zijn op zoek naar de ideale mix tussen zwak- en zwaarbeschubde vissen. Zoek niet verder maar kom op de beurs je toekomstige topvissen bewonderen. Ook worden er dit weekend 1-jarige visjes verkocht aan de particulier.

Last but not least het laagdrempelige reisbureau ‘Hotspots in France’: Met een vijftiental prachtbestemmingen in voornamelijk Noord-Frankrijk is het een prima partner voor een leuke trip. Zowel voor de startende als de doorgewinterde visser is er een geschikte bestemming. Kom langs voor advies op maat en laat je voorlichten over de diverse wateren (die bijvoorbeeld geschikt zijn voor een wintertrip).

The Carp Specialist
Als vanouds is ook The Carp Specialist weer aanwezig op Carpsquare. De vertrouwde ‘partytent’ maakt dit jaar plaats voor een geheel nieuwe stand. Bas van Klaveren vertelt: “Voor ons is de deelname aan beurzen echt een groot plezier, waar we elk seizoen weer naar uitkijken. We bellen, mailen en appen dagelijks met vele tientallen gasten gedurende het seizoen, en een beurs geeft ons eindelijk de mogelijkheid om eens face-to-face bij te kletsen met onze vaste gasten en nieuwe vissers te ontmoeten.”

Naast het vaste team van The Carp Specialist zullen er ook dit jaar weer diverse watereigenaren present zijn, zoals de beheerders van Lac de Viennay, De Karperhoeve, Het Broek en De Koperen Plas.

We kijken er naar uit om nieuwe en bestaande klanten op onze stand te mogen verwelkomen… de koffie staat klaar! Website: www.thecarpspecialist.nl

Natuurlijk zijn er nog veel meer hengelsportzaken, groothandels en fabrikanten met materialen voor het karpervissen te vinden op Carpsquare, dit was slechts een klein deel van het beschikbare nieuws. De komende weken volgt er meer nieuws, een compleet overzicht van de standhouders vind je op de website van de beurs.

bestelknop-websiteHengelsport- en Botenbeurs 2016
Waar: Jaarbeurs Utrecht
Wanneer: vrijdag 2 december t/m zondag 4 december 2016
Openingstijden: dagelijks 10:00 -17:00 uur

Belangrijke websites: www.hengelsportbeurzen.nl en www.carpsquare.nl

Belangrijke Facebookpagina’s: Hengelsport- en Visbotenbeurs en Carpsquare