Verslag Fokkers North-Side 2018 “Vleesch en Visch”

Je hebt dan van die dagen dat je om 3:30 al ligt te wachten tot je wekker om 5:00 af gaat. De fokkers North-side 2018 Vleesch en Visch is zo’n dag. Als de laatste sloot koffie voor de deelnemers door de filter loopt stopt er om kwart voor zes een rode fiat punto?! voor de deur. Even tot de nok aftoppen met hengelspullen, prijzen en goodiebags en een kist thermoskannen en koeken. Wanneer we bij de trailerhelling aan komen staan de eerste twee bootjes al te traileren.

De heldere volle maan begint zo langzaamaan plaats te maken voor een waterig zonnetje gehuld in nevels als de overige bootjes aan komen rijden of aan komen varen. Er is heerst dan zo’n relaxte vibe waarbij om 7 uur ‘s ochtends bij een kop koffie met koek het eerste visserslatijn alweer boven komt drijven. Toch voelt iedereen ook wel een beetje spanning.

Als iedereen zijn spullen voor elkaar heeft gaan we over tot de orde van deze dag. Rob Kooij had vorig jaar de grootste snoekbaars en mag daarom deze hele dag nog vissen met de nieuwe, door Langendijk Interieurbouw geleverde, “North Side Fokkers Grootste Snoekbaars Wissellatje”. Vanaf deze editie gaat de vanger van de grootste snoekbaars met deze lat naar huis. Omdat Roy Luza bij de eerste editie de grootste snoekbaars wist te verschalken staat zijn naam er ook op en mocht hij de lat ook nog heel even aaien. Even vluchtig bespreken we wat punten en prijs categorieën want er moet hoognodig gewoon lekker gevist gaan worden!

Gelukkig was dat voor de meeste bootjes het geval en daarbij, het was lekker fris maar met een heerlijk zonnetje op je hoofd. Ook dit jaar dus gewoon weer goed getroffen met het weer. Op 4 bootjes na hadden alle deelnemers vis in de boot. Er werden in totaal 89 vissen gevangen goed voor 51,5 meter. 72 snoekbaarzen, 14 snoeken en slechts 3 baarzen.

Na het vissen en traileren werd iedereen weer verwacht bij Steakhouse De Buurvrouw. Onder het genot van een koud biertje werd de dag besproken en kwamen flarden van vangst berichten op tafel. Tijdens de wedstrijd werd daar door de meeste nogal geheimzinnig over gedaan, en dat is een teken van gezond fanatisme!  Het werd al snel duidelijk dat alle teams naar huis waren gevist door 1 enkel team. Team Geen Idee. Daud Kalschoven en Ron Heijne hebben flink huis gehouden door 29 vissen te landen. Na het invoeren van alle gegevens bleek dan ook nog eens dat daarbij snoeken zaten, de grootste baars en de grootste snoekbaars. Deze laatste werd gevangen om 15:56!!, 4 min. voor het sluiten van de wedstrijd dus. De Grootste Snoek bleek te zijn gevangen door Jeffrey Kalschoven 102 cm. Dit zou er dan op neer komen dat de organisatie alle prijzen in de wacht zou slepen…..

Gelukkig voor het overige deelnemersveld neemt de organisatie altijd afstand van de prijzen! En dat is soms best jammer want ook al gaat het ons voornamelijk om de eer, ook dit jaar waren er weer hele mooie prijzen te verdelen. Mede dankzij de geweldige inzet van Roelof Veltman. Maar natuurlijk ook door de bijdrage van Michel Oostdijk van Next Level Fishing, Steakhouse Bij de Buurvrouw, Hengelsport Rik, PEGA Boottrailers en aanhangwagens, Frank van Vliet voor Roofvisweb.nl, Lagerweij Hengelsport Westzaan, Jacco Willemsen van Navionics, Yaïr Jelmer Nauta Nauta’s Boat Shop en last but zeker niet least, Peter Langendijk, Langendijk Interieurbouw.

Grootste Snoek
Grootste Snoek

Voor het vangen van de meeste Snoekbaarzen, 11 stuks, ontvingen Bob en Rick van Team Pruts en Knoop een Pega disselslot, waardebonnen van Hengelsport Rik en een hand geschilderde North Side plug.

 

De tweede plek ging naar team Great Escape, Heino en Marco. Zij zijn een scoty steun, geleverd door Nauta’s Boat Shop, en twee waardebonnen van Hengelsport Rik rijker.

De derde plek ging naar team Pike Trouble, Mark en Dirk. Zij ontvingen een Salmo pluggen pakket beschikbaar gesteld door Next Level Fishing.

De grootste snoekbaars 84cm werd dus gevangen door Daud Kalschoven. De organisatie dingt niet mee in de prijzen maar de nieuw geïntroduceerde wisseltrofee, de Meetlat, ontwikkeld met Peter Langendijk, komt het komende vis seizoen onder zijn te vangen vissen te liggen hiervoor. Wij verwachten natuurlijk wel foto’s van vissen op deze meetlat!

De prijs voor de grootste snoekbaars, een hengel van Fenwick en een Abu Garcia molen, aangeboden door Lagerweij-Hengelsport, werd doorgeschoven naar Tim Verbruggen.

De prijs voor de meeste centimeters roofvis is naar Team Buurman en Buurman gegaan. John en Nol ontvingen hiervoor een set boat buckles van Pega en twee waardebonnen van Rik Hengelsport. Zij werden op de hielen gezeten door Team Fryslan, Anne v/d Woude. Anne ontving hiervoor ook het Salmo pluggen pakket van Next Level fishing.

 

De laatste teamprijs, de Biggest Big 3, werd door team RnR binnen gesleept, Rob en Rob. Zij ontvingen een scotty steun geleverd door Nauta’s Bootshop, en twee waardebonnen van Hengelsport Rik.

De categorie grootste snoek werd toebedeeld aan Sieds Leijstra van het team Blackfish Boyz. Hij ontving een kunstaas pakket geleverd door Roofvisweb en een mooie handgeschilderde Fokkers North-Side 2018 plug.

De prijs voor de grootste Baars kwam bij Het LUNK Showboat team in de boot, maar ook hadden zij de mooiste vispet en de mooiste?! led verlichting in de boot. Dat verdiend natuurlijk ook een prijs. Roy LUza en Wiliam viNK zijn uitgerust met navionics team kleding geleverd door Jacco Willemsen en een kunstaas pakket geleverd door Roofvisweb.

Bij de Fokkers hebben we ook altijd een speciale prijs voor als het even een keer niet lukt. De Portaboyz hebben de afgelopen jaren in meerdere wedstrijden zeer continu gescoord en overal wel een prijsje vandaan weten te vissen. Dit jaar bij de Fokkers North-Side ging dat niet helemaal goed. Vele lossers konden zij melden. Maar meer dan dat niet. Als troost krijg je bij ons voor deze keer dan maar de “NET NIET”. Een kunstaas pakket beschikbaar gesteld door Roofvisweb begeleid door de NET NIET trofee, beschikbaar gesteld door Langendijk Interieurbouw.

Nu begonnen we dit prijzen feest al met het gegeven dat Team Geen Idee met Daud en Ron de hele competitie naar huis heeft gevist. Maar ook dat de organisatie niet mee dingt in de prijzen. Als je als stuurman 29 vissen in de boot weet te sturen en daarbij dan ook nog eens de grootste baars en de grootste snoekbaars, dan kunnen wij eigenlijk niets anders doen dan Ron kippenborst vooruit Heijne, die geen onderdeel van de organisatie is, uit te roepen tot TOP SKIPPERT 2018. Ook dan verdien je een kunstaas pakketje van Roofvisweb.

Na dit festijn kon iedereen aanschuiven en genieten van een mooi stuk vlees van de grill bij Steakhouse Bij De Buurvrouw en werd er met rode koontjes nog lekker lang nagenoten van deze waanzinnig goed geslaagde dag.

Alle deelnemers, SUPER, volgend jaar weer! Alle sponsoren waanzinnig bedankt. We worden er een beetje verlegen van.

Barry en Roelof thumbs up voor de ondersteuning.

Tot de volgende Fokkers Meeting.

Daud en Jeffrey