Predatortour Ierland 2e wedstrijddag. 7 teams compleet!

019Dag 2 van de Predatortour Ireland 2016 zit er op. Een zware dag voor bijna iedereen. De teams die hun 4 snoeken, 3 baarzen en hun forel op de eerste dag gevangen hebben zullen er op deze dag een paar concurrenten bij krijgen. En aan deze teams is het de taak om hun voorsprong te vergroten. De snoeken die gevangen worden lijken de doorslag te moeten gaan geven. Echt veel meter vissen zijn er nog niet gevangen waardoor er niemand echt uit kan lopen. Voor de andere teams is het nu keuzes maken. Eerst de forel, baarzen zoeken of toch de snoek?

Tekst en Foto’s: Frans Oomen

list

16

1

7

8

Wat opvalt is dat er dit jaar relatief grote baarzen gevangen worden. Het technische vissen op baars doet ook zijn intrede in deze wedstrijd. Er zijn teams die gaan voor een hand vol grote baarzen en meppen er zo een paar 30ers uit. Allemaal centimeters en die kunnen de doorslag geven. De wedstrijd die in de begin jaren door snoek- en forelvissers gedomineerd werd wordt steeds technischer.

5

6

3

Over de gebruikte technieken hoor je zoals gewoonlijk niets. Zelfs wij niet als controle boot. Enkele jiggen met kleine shads of dropshotten, er zijn er die met rubber werpen, een enkeling is aan het trollen en sommige werpen met jerkbaits. Een lijn zit er niet in. Alles werkt gewoon.

17

2

13

Terug naar de wedstrijd. Het Franse team Jean Phillipe Carnet en Didier Chaudat hebben een mooie grote snoek weten te vangen van 1.06mt en lopen daarmee wat in op nummer 1, team 11- Tomaz Kurman en Jacek Gorny. Pierre Monjarret en Jason Moloy zijn naar plaats 3 geklommen in de ranking. Aan het einde van dag 2 kunnen we stellen dat er al 7 teams zijn die het lijstje vol hebben.

14

Het Nederlands/Belgische team Phillipe Neuville en Rocky van Duijvenvoorde, team HeartyRise, hebben zich ook bij deze 7 weten te plaatsen door hard te vissen. Ze werden geplaagd door pech van volgers, missers en beoogde stekken die net voor hun neus door anderen ingenomen werden. In de loop van de dag is het geluk toch aan hun zijde gekomen en om 17:00 zien we een gelukkige Philipe en Rocky de plank inleveren. Vol goede moed kunnen ze aan dag 3 beginnen.

18

12

4

Op dit moment is alles nog mogelijk. Teams die laag in de ranking staan omdat ze nog een snoek missen kunnen morgen zomaar omhoog schieten door hun ontbrekende snoek of baars te vangen.

10

11

In sector A was het rustig en dus lieten Herman en Rene ook even wat kunstaas zwemmen. Herman wist er een te vangen op een klassieke Guusbait en bij Rene zag een mooie snoek wel wat in zijn Rozemeijer Swimbait.

forel

Oh ja, zelf hebben Frans Provo en ik ook nog gevist. Buiten wat aanbeten van snoek op een paar “secret spots” kregen we van snoek niet veel actie. In de loop van de dag besloten we maar wat te gaan trollen op forel op een stek waarvan ik weet dat het wel eens goed kan zijn. Vismaat Frans miste er al snel een en slechts enkele seconden later wist ik er een goed te haken. Een kleintje maar ik was er niet minder blij mee. Wat zijn het toch geweldig mooie vissen. We hebben even verder getrold maar niets meer gevangen. Was het geluk of een kwestie van het juiste aas op de juiste plek op het juiste moment? Wie zal het zeggen?

15

Tot morgen, Frans en Frans

Blijf op de hoogte hier op Roofvisweb.nl of hou de Facebook pagina in de gaten via:

Predator Tour Ireland

Predatortour Ierland wordt georganiseerd door Fisherman.
Predatortour Ierland wordt georganiseerd door Fisherman.