Lowrance® onthult nieuwe Elite Ti2 serie

Persbericht Lowrance

Tulsa, Oklahoma – Lowrance®, sinds 1957 een wereldleider op het gebied van de elektronica voor vissers, kondigde vandaag de volgende versie van haar krachtige, maar betaalbare Elite Ti2 fishfinder/kaartplotterfamilie aan. Dankzij de verbeterde sonarfunctie met hoge resolutie, draadloze netwerkfuncties en Bluetooth® oproep/sms-weergave biedt de Elite Ti2 vissers toegang tot functies die voorheen alleen beschikbaar waren voor de premium HDS-serie van Lowrance. Nieuwe functies in Elite Ti2

Met Elite Ti2 hebben we professionele fishfinding-functies, hoogwaardige connectiviteit en uitzonderlijke kaarttechnologie genomen en beschikbaar gesteld voor een concurrerende prijs voor sportvissers van alle niveaus.

Active Imaging™

Active Imaging Sonar is de nieuwe visie op de fishfinder-technologie. Met toonaangevende helderheid en zonder concessies aan bereik levert het systeem een ongeëvenaarde beeldkwaliteit van structuren onder water, vis en bodemsamenstelling. Active Imaging is een 3-in-1 sonaroplossing die Lowrance CHIRP sonar combineert met SideScan en DownScan Imaging™, waardoor visrijke structuren snel kunnen worden gevonden. Het verbetert FishReveal™ met hogere helderheid en betere doelscheiding. De Active Imaging 800 kHz instelling biedt kristalheldere details zonder concessies te doen aan het bereik. Deze instelling is eenvoudig te gebruiken in de meeste omstandigheden, zonder de noodzaak om tijdens het vissen de frequentie te wijzigen. Vissers die verder willen kunnen kijken dan 35 meter, kunnen Active Imaging ook gebruiken op de 455 kHz frequentie.

Draadloze netwerken 

Elite Ti2 biedt vissers nu volledige connectiviteit zonder het gedoe van kabelinstallaties en de mogelijkheid tot draadloos delen van sonar- en kaartgegevens tussen twee displays, alsmede het synchroniseren van waypointgegevens. De functie voor netwerkconfiguratie maakt een snelle en eenvoudige installatie mogelijk.

Bluetooth® telefoon- en sms-meldingen

Dankzij Bluetooth-meldingen op Elite Ti2 kunnen vissers op het water hun telefoon op een veilige plaats bewaren en nog steeds inkomende telefoon- en sms-meldingen ontvangen. De Android-functionaliteit omvat het bekijken en beantwoorden van inkomende sms-berichten, het maken van nieuwe berichten en berichtsjablonen, en toegang tot berichtengeschiedenis en oproeplogboek. De iOS-functionaliteit omvat de weergave van inkomende sms-berichten en oproeplogboek.

“Onze Elite Ti serie is al een favoriet onder vissers, en biedt geavanceerde fishfinding technieken in een perfect geprijsde standalone unit, en met de introductie van Elite Ti2 bieden we hen nog meer reden tot enthousiasme,” aldus Leif Ottosson, CEO en President, Navico. “Active Imaging Sonar, draadloze overdracht van sonar- en kaartgegevens en het gemakt van mobile messaging bieden vissers de krachtige prestaties van de premium HDS-serie tegen een geweldige prijs.”

Lowrance Elite Ti2 is beschikbaar in 7, 9 en 12 inch schermformaten en diverse kaart- en transducerbundels, variërend in prijs van €906.26 tot €2,660.79

Voor meer informatie over de geheel nieuwe Lowrance Elite Ti2 en het volledige aanbod van nautische elektronica van Lowrance, of om een erkende Lowrance dealer te vinden, gaat u naar www.lowrance.com.