Predatortour Ireland 2015 – De overtocht en de aankomst

545939_318846891522059_109812296_nVandaag, donderdag 17 september zijn we aangekomen in Killaloe. We zijn met 2 auto’s Nico Molkens en ik, Frans Oomen in een auto met Nico’s Marcraft er achter en onze mental coach Frans Provo in zijn eigen auto. Na een rit van circa 8 uur zijn we vanuit België aangekomen in het Franse havenstadje Cherbourg. De rit er naar toe is soepel verlopen zonder veel verkeer of slecht weer. Eigenlijk prima te doen, zo’n rit naar Ierland met je eigen boot.

Tekst en foto’s: Frans Oomen en Nico Molkens

1

Wachtend op de pond verwelkomen we Rene van Vegten. De rechterhand van Chief Herman Molenaar tijdens de wedstrijd. Altijd leuk om een bekende tegen te komen. Rene heeft de hoofdprijs, een Lund Fury van 16 al achter zijn bus hangen. Even later arriveren ook de winnaars van vorig jaar Phillipe Neuville en Marc Remouchamps. We zijn dus in goed gezelschap.

De overtocht is met de Oscar Wilde van Irish Ferries. Herman had ons al getipt op deze boot. Een luxe schip met aan boord veel faciliteiten en lekker eten. Laat wordt het niet want tegen 22:00 liggen we allemaal in onze mand.

De volgende ochtend een ontbijtje met zijn allen en nog even chillen op het achterdek voordat we om 11:30 aan land komen in Rosslare. Vandaar nog een paar uurtjes toeren naar Killaloe.

DSC_0309_resize

DSC_0310_resize

Het weerzien met het meer is weer geweldig. We zijn ondertussen echt van deze plek gaan houden en het meer ligt er heel mooi bij. Even tanken in het dorp en door naar Annacarriga, ons bungalow park voor de komende dagen.

DSC_0315_resize

Wie lopen we daar tegen het lijf? Ja hoor, Herman en Rene zijn er ook net. Rene hadden we al gezien op de boot. Herman nog niet en wilde met iedereen even knuffelen. Na een bak koffie kunnen we in onze huisjes. Als we gaan uitpakken zien we dat we weer veel te veel meegenomen hebben. Maar ja, het past er allemaal in en stel je voor dat je eens iets moet hebben voor de wedstrijd.

DSC_0314_resize

We besluiten met zijn drieën een hapje te gaan eten bij het restaurant op het park. Voor de echter vlees liefhebber is Ierland een paradijs. Alle drie bestellen we hele lekkere biefstuk. Hier komen we nog wel een keer terug deze week. Na afloop drinken we nog een biertje bij Phillipe en Marc en dan is het bedtijd.

IMGP0225_resize

IMGP0238_resize

Vandaag, vrijdag, is de eerste visdag. Benieuwd wat dat gaat worden. Details geven we niet maar we hebben lekker gevangen!

IMGP0246

IMGP0230

Groeten vanuit Ierland….Frans en Nico