Predatortour Ierland 3e wedstrijddag. Spannend tot de laatste minuut!

545939_318846891522059_109812296_nsam_0280Zo dan! Ik zeg, de laatste dag van de Predatortour Ireland 2016 zit er op! Het is een zware dag geweest voor alle teams. Het weer is omgeslagen en een stuk ruiger geworden. Het is daarmee lastig voor iedereen. Zeker ook voor de controleboten. Ondanks de voorzorgsmaatregelen kon de organisatie niet voorkomen dat enkele stewards tot op bepaalde lichaamsdelen drijf nat werden. Zelfs paraplu’s boden niet voldoende bescherming tegen de elementen.

Tekst en foto’s: Frans Oomen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

dscn0588

img_0291

Gisteren leek het er op alsof de top 3 stabiel zou blijven. Slechts wat verschuivingen onderling, maar hoe anders zou het uitpakken. Er werd gewoon weer goed gevangen, alsof het weer er niet toe deed.

dsc_7316

dsc_1358

14453847_1102377706520090_761125964_o

De Poolse teams waren vol vertrouwen voor de laatste dag. Jacek Gorny en Tomasz Kurman van team fishingireland stonden er natuurlijk al goed voor. Zij moesten hun plaats zien te behouden. Maar ook hun vrienden Igor Klosowski en Rafal Pelc zagen het helemaal zitten. Ze moesten nog een forel maar daar maakten ze zich helemaal niet druk over. Hoe bedoel je vol van vertrouwen? Deze mannen vissen altijd goed in deze wedstrijd. Kijk maar eens op http://www.fishingireland.pl dan weet je waar ze hun vertrouwen vandaan halen!

dscn0185

dscn0601

img_0286

img_0287

Teams die terug waren gezakt hebben zich weten te herpakken door hun lijstje compleet te krijgen. Team 10, Bartosz Schoen en Krzysztof Sibiga sloegen keihard terug met een kasteel van een forel. Dé vis waar iedereen tegen op ziet en dan nog een bak ook. Tja, ze hebben niet voor niets de editie van 2015 op hun naam staan. Deze gasten hebben de laatste tijd gewoon gruwelijk goed gevist op dit meer. De forellen azen op dit moment goed dus ze vangen is eigenlijk niet echt een probleem. Je moet alleen even weten hoe.

img_0295

p1030205

Ook Pierre en Jaason zagen het wel zitten voor vandaag. De wind maakt dat de vissen wat losser zijn en met hun grote Crestliner hebben zij geen problemen met een beetje golfslag.

dscn0596

Het was zoeken naar de grote snoeken want in de loop van de dag hebben veel teams inmiddels hun forel wel gevangen. Een enkele grote snoek wordt er wel gevangen maar zodra er aantallen gevangen worden betreft het meest kleinere snoeken en dat maakt dat het onderlinge verschil vaak tot op de centimeter beslist wordt. Reden te meer dus om voor grote baarzen of een grotere forel te gaan. Veel teams die compleet zijn zie je dan ook zoeken naar nieuwe mogelijkheden om een vis te vangen. Of, wat ook veel gedaan wordt, is de super bekende stekken af vissen, die in het verleden ook al garant stonden voor grote vissen.

dsc_7309

Rocky van Duijvenvoorde en Philippe Neuville hebben wat kunnen vergroten maar of het genoeg zal zijn weten we vanavond pas. Ze hebben alles uit de kast gehaald om wat extra centimeters te winnen.

img_0297De lokale vissers Patrick Mooney en Paul Bourke stonden nog vrij laag in de ranking omdat ze nog niet compleet waren met de snoeken. Hun baarzen en hun forel telde nog niet mee maar nu ze het lijstje vol hebben zijn ze flink gestegen.

dsc_7313

In sector A heeft Herman op een rustig moment nog even een paar worpen gemaakt en ja hoor! Hij vangt weer een paar vissen waaronder een mooie 98er.

dsc_7320

dsc_7324

dsc_7333

Over de stand kunnen we nu niets vertellen. Herman en Rene weten het wel maar houden die heel goed voor zich! Donderdag avond is de feest avond in restaurant Flanagans en zullen we het snel weten!

5

Groeten, Frans en Frans

Blijf op de hoogte hier op Roofvisweb.nl of hou de Facebook pagina in de gaten via:

Predator Tour Ireland

Predatortour Ierland wordt georganiseerd door Fisherman.
Predatortour Ierland wordt georganiseerd door Fisherman.