Op jacht naar de snoekbaarzen in Zweden deel 2

IMG_1650We zitten nog steeds in het grote huis Flottarvillan Kungsholmen, met haar 200m2 aan ruimte, 5 slaapkamers en ligt op 5 meter van het meer Bergviken. De ligging van dit geweldig ruime moderne huis is fantastisch en is van alle gemakken voorzien inclusief snelle internet verbinding. Het is voor iedereen genieten op deze locatie van Cordes Travel. De sfeer in de groep is opperbest en we vangen ondanks het weer zeer goed. Dagen met 50-60 snoekbaarzen per boot zijn geen uitzondering. Tijd voor het 2e deel van onze jacht op de snoekbaarzen.

DSC00588
Puur genieten hier in Zweden.

Donderdag….
Voor vandaag was het weer gunstig, veel zon en weinig wind. Eerst maar eens op onze inmiddels geasfalteerde hotspot kijken. Daan wist direct een 80 er snoekbaars te vangen. Wat een drill en schitterende Zweedse. De vangsten stopten en besloten de rivier op te gaan. De rivier die uitkomt op op het meer Bergviken is maar een paar kilometer lang en stroomt als een malle. We besloten de kanten op te zoeken waar het wat minder stroomde, das was een zeer goede keuze en al snel kwamen de eerste snoeiharde aanbeten binnen. In de avond uurtjes was het zoeken en de vis lag hoog van de bodem. Daan had al snel een snoekbaars op half water gevangen (pelagisch) en besloot hier mee door te gaan. Daan riep op een gegeven moment….kijk kijk en stijger…..BAM! We hoopte op een mooie snoekbaars maar het was een metersnoek die er vol op klapte.

Hoe bedoel je hotspot...
Hoe bedoel je hotspot…
DSC00593
Alweer snel de eerste snoekbaars.
daan
BAMMMM
DSC00602
Daantje…gouddaantje…

DSC00606

DSC00619
Ze zitten er wel hoor de grotere snoeken…

DSC00627

DSC00637

Vrijdag….
Langzaam werden de weervoorspellingen voor de aankomende dagen slechter. Er kwam wat meer wind met pittige buien dus niet echt gunstig voor de laatste dagen. Maar goed, vandaag zou we i.v.m. de wind wat beschutte plekken opzoeken. Het was zoeken en zoeken, we vingen wat kleine snoekbaarzen alla Noordzeekanaal, die zitten ook hier in Zweden natuurlijk. Maar geen straf om in deze schitterende omgeving te vissen. Een meer zo groot als het Markermeer qua oppervlakte met een zeer goed bestand aan rovers.

IMG_1652

Nu ik zo de vele foto’s weer terug zie krijg ik heimwee haha. Zeker als je weet dat alles voor elkaar is qua locatie, huis, water en de mensen hier. Gastvrij en niets is te veel. Ongerepte natuur en je waant je echt “In the middle of Sweden” Maar goed, ik zag veel bogen half water op de visvinder en omdat we veel kleine snoekbaarzen vingen was het plan om dan maar eens pelagisch te gaan vissen met een grote slanke shad. Na 10 minuten kreeg ik een volger onder mijn shad en zei tegen Daan…..kijk….Bam…krom ging de vertikaal stok er was geen houden aan. Ik wist het al…..grote snoek. Mijn dag kon niet meer stuk. Wat een beresterk snoek

Mooi te zien op de Lowrance. Volgen en dan Bam.
Mooi te zien op de Lowrance. Volgen en dan Bam.
Geen houwen aan...
Geen houwen aan…
DSC00644
Schitterende Zweedse snoek
Deze aanbeet en de manier hoe ik deze snoek wist te verleiden....superrrr
Deze aanbeet en de manier hoe ik deze snoek wist te verleiden….superrrr
Schitterende aanbeten
Schitterende aanbeten.

DSC00675

DSC00683
Dropshotten werkte ook zeer goed.
DSC00707
Zeker op de rivier.
Ben met een mooie Zweedse snoek.
Ben met een mooie Zweedse snoek.
Marco wist ze ook wel te vangen!
Marco wist ze ook wel te vangen!
Schitterende snoekbaars voor Rick.
Schitterende snoekbaars voor Rick.
Werd er gek van..,waar zit ie nou...
Werd er gek van..,waar zit ie nou…
Ja.....gespot.
Ja…..gespot…koekkoek

Zaterdag…
Na de weerberichten op diverse websites te hebben bekeken zou het weer gaan omslaan. In de ochtend nog goed en dan zou in de middag een front met heel veel regen en wind komen. Dat voorspelde niet veel goeds. Gezamenlijk besloten we in de ochtend nog te gaan vissen en rond het middaguur de boten te gaan traileren en de boel klaar te maken voor vertrek. Zondag zou het zo slecht worden dat vissen onmogelijk zou worden. Na contact te hebben gehad met Raffie van Cordes Travel werd onze terug reis 1 dag vervroegd dus zondag richting huis i.p.v. maandag. Ook dit kan gebeuren en wordt gewoon geregeld met Cordes Travel. Wat een top service! In de ochtend dus nog de laatste snoekbaarzen proberen te vangen …..en dat lukte zeer goed.

DSC00711

DSC00724

DSC00747
Gelukkig geen stekkenpezers hier in Zweden hee Marco haha
DSC00752
Marco en Rick….wat een top week.
DSC00759
Hoe groot……Frank hahah
DSC00762
Veel mooie snoekbaarzen van dit formaat. Snoeiharde aanbeten….man ik wil terugggg
DSC04075
Weer een top snoekbaars voor Rick!
DSCN1124 - kopie
Vol overgave….
Ben en Marco....wat een topgasten!
Ben en Marco….wat een top gasten!

DSCN1135 - kopie

Mooi op tijd alle boten getrailerd voor dat het weer omsloeg.
Mooi op tijd alle boten getrailerd voor dat het weer omsloeg.
Met bakken uit de Hemel.
Met bakken uit de Hemel.
Deze week was echt een feestje...Bedankt Ben, Marco, Rick, Nico en Daan en Cordes Travel voor deze TOP week in Zweden.
Deze week was echt een feestje…Bedankt Ben, Marco, Rick, Nico, Daan en Cordes Travel voor deze TOP week in Zweden.
Flottarvillan
Wil je alleen op snoek vissen geen probleem!

En zo werd deze week 1 dag eerder afgesloten als gepland. Maar wat een schitterende en vooral gezellige week hebben we beleeft in Zweden. Deze groep ging echt voor de snoekbaars visserij en op dit water Bergviken! De vangsten waren echt goed en als bonus kwamen er een paar mooie snoeken uit waar we maar kort op hebben gevist. 2 weken voor ons was een groep Nederlanders die gericht op snoek hebben gevist met meer dan 100 snoeken, waarvan 16 meter snoeken en 3 boven de 120cm grens. De grootste 128cm. Check hier hun verslag van deze locatie! De mogelijkheden voor deze locatie zijn super. En echt alles is tot in de puntjes verzorgd door Cordes Travel.

30-10-2015 10-32-30

cordes

Rest mij nog te vertellen dat mocht je vragen hebben over deze locatie in Zweden je contact kan opnemen met Raffie of Linda van Cordes Travel die altijd voor je klaar staan om je vragen te beantwoorden. Dit kan ook persoonlijk dit weekend op de Hengelsportbeurs in Utrecht die dit weekend wordt gehouden.

Bedankt Ben, Marco, Rick, Nico, Daan en Cordes Travel voor deze TOP week in Zweden.

Frank van Vliet