Hengelsport Outdoor Fair 2013

7 en 8 september 2013 – Recreatiepark Eiland van Maurik

Het grootste en meest spectaculaire outdoor hengelsportevenement van de Benelux!

Beleving, demonstraties, voorlichting, proefvaren en vissen, zie hier de ingrediënten die de afgelopen acht jaar de ‘Fair for Lure & Fly’ tot een uniek evenement hebben gemaakt, rollen we nu uit over alle hengelsportdisciplines, roofvissen, witvissen, karpervissen en zeevissen.

outdoor-fair01

Het werkelijk uniek gelegen Recreatiepark Eiland van Maurik, centraal in het midden van het land en omgeven door één van de topviswateren die Nederland kent, heeft zeker bijgedragen aan haar succes.

outdoor-fair02

Met dit concept wedijvert dit evenement met alle andere beurzen op hengelsportgebied in de Lage Landen. Waar de deelnemende partijen in het begin ogenschijnlijk nog wat moesten wennen aan een dergelijke, gedeeltelijk in de buitenlucht georganiseerde Fair, bespeuren wij als organisatie nu juist een groeiende voorliefde om de binnenaccommodatie te verruilen voor een outdoorpresentatie, met alle extra mogelijkheden om de bezoeker te entertainen en demonstraties te verzorgen, liefst direct aan de waterkant.

outdoor-fair03

Een bezoek aan ons evenement werd een dagje UIT! Voor velen zelfs een weekendje, dankzij de uitstekende overnachtingsmogelijkheden die Recreatiepark Maurik te bieden heeft in de vorm van stacaravans, safaritenten en de vele goed geoutilleerde camper- en kampeerplaatsen. Voor de diverse exposanten die gebruik maakten van de mogelijkheid tot overnachten ontstond buiten de openingsuren om een unieke mogelijkheid tot netwerkcontacten, die zelfs leidde tot complete teambuildingfeestjes…

fair7

Waarom zou dit mooie concept slechts voorbehouden blijven aan de sportvissers die specifiek de roofvis belagen, was de gedachte van de organisatie. Met voldoende extra ruimte moet dit concept ook uitgerold kunnen worden naar de karpervisserij, witvis (wedstrijd) visserij, forel- en vliegvisserij en zeevisserij. Alles omzoomd met productdemonstratie en/of opstellingen, waar net als binnen de roofvis-discipline prominente vissers aan en op het water tips & tricks aan de bezoekers kunnen meegeven.

fair9

Publishing House & Facilities, als marktleidende uitgever van Hét Visblad, Dé Karperwereld, Dé Roofvis, Witvis Totaal en Zeehengelsport, maar zeker ook met haar regionale verenigings-tijdschriften als Vissen Magazine (Amsterdam; oplage 15.000, Fisk&Wetter (Federatie Fryslan; oplage 20.000) en nieuw voor 2013 Haak (het vismagazine van Groot Rotterdam; oplage 12.500), denkt met al haar mediapower deze specialistische doelgroepen te kunnen mobiliseren en met haar 30 jarige ervaring een attractief programma te kunnen presenteren.

fr-fair_151

fair3

Om dit ambitieuze plan vorm te kunnen geven, is een eerste vereiste om voldoende ruimte te kunnen bieden voor demonstraties direct aan de waterkant, met daarnaast aparte exposities waar de deelnemende partijen hun producten en diensten in de juiste ‘vissige’ omgeving kunnen presenteren.

fair2

In goed overleg met Recreatiepark Eiland van Maurik zijn wij overeengekomen komend jaar af te zien van de indoorlocatie en uitsluitend gebruik te maken van het buitenterrein direct aan het water. Dit terrein wordt daartoe met een factor vijf uitgebreid tot 50.000 m2 en strekt zich uit direct vanaf de Jachthaven, het recreatieschapterrein, het oorspronkelijke buitenterrein van de Fair en dan doorlopend, na de botenhelling tot aan het openbare strand 300 meter verderop! Daarmee komt een oeverlijn van rond de 500 meter lengte beschikbaar. Het gehele terrein zal worden afgezet en horeca- en toiletvoorzieningen worden ingebracht.

fair1

Om bij dit alles het ‘buitengevoel’ zoals bekend van festivals en grote Outdoor Fairs verder te versterken, zullen de deelnemende partijen ondergebracht worden in zogenoemde pagodetenten, die desgewenst geschakeld kunnen worden tot het benodigde presentatieoppervlak. Grote partijen bieden we daarnaast de mogelijkheid om een individuele Alu-hal te bouwen, waarin men een eigen bezoekerscentrum kan realiseren en direct aan de waterkant kan demonstreren.

Fr-fair00_471

Bij dit alles is steeds ons uitgangspunt geweest om door scherp in te kopen dit evenement ook kostentechnisch laagdrempelig te houden, voor zowel de deelnemende partijen als de bezoeker.

Dus met het behoud van al het goede van de Fair for Lure & Fly, maar dan méér…

Mocht uw interesse voor deelname zijn gewekt of heeft u nog vragen, neem dan contact op met Peter Timmers, Thijs van Aalst of ondergetekende of Hans te Kloeze, telefoon 0314-340 150 of info@publishinghouse.nl