Old skool met vangstgarantie!

Oude toppers doen het nog steeds!

Het nieuwe kunstaas vliegt je momenteel om de oren, de mooiste kleurtjes en state of the art performance! En moet zeggen, de meesten vangen dan ook als een tijger maar zijn we de old skool aasje niet te snel aan het vergeten? Vandaag deed ik maar eens de test oude flankers en jointed pluggen van Joe Bucher en een paar Grandma pluggen was alles wat er mee ging vandaag! Twee weken geleden had ik op dit water met allerlei nieuw kunstaas 12 snoeken kunnen verleiden dus was benieuwd of de milfen onder het kunstaas dit konden evenaren!

Tekst en Foto’s: Hilco van Nuil

Joe Bucher maakte weer het verschil!

Mijn maat kreeg een Joe Bucher shallow raider in maatje 7 en een depth raider aangereikt, ik viste aan mijn steunhengel met een Joe Bucher jointed en aan mijn handhengel een Grandma in maatje 6. Het water waar we visten had maar een diepte van maximaal 2 meter dus de diep lopende pluggen kregen maar een paar meter lijn zodat ze veel trammelant maken onder water en net niet de bodem konden bereiken. De flankers lopen wat ondieper dus die kregen wat meer ruimte om de heupen te laten wiebelen!

Aparte bijvangst!

En dat de golden oldies nog top vangen daar kwamen Stefan en ik al snel achter! De Joe Bucher pluggen kregen het zwaar te verduren en de good old grandma deed wat ze jaren geleden ook al bewezen had. Het zijn nog steeds snoek vangers van de bovenste plank! We pakten op een middag vissen even 14 stuks op deze pluggen. Dus heb je nog een Joe Bucher of een Grandma in je koffer en vis je er niet meer mee, stof ze af zou ik zeggen en Fish On! Ik weet zeker dat je er blij van gaat worden.

Dikke snoek op de Joe Bucher jointed!

Ze zijn op alle wateren inzetbaar, de ondiep lopende versies zijn ideaal voor de kantjes terwijl de diepduikers mooi het talud kunnen afvissen of om op ondiep water dicht bij de boot vissen! Hahaha, hou je maar vast….. dikke knallen op de stok gegarandeerd! Het was was voor mij in ieder geval een wake up call om weer vaker met kunstaas te vissen, iets wat ik een beetje vergeten was! Het kan dressuur doorbrekend zijn tegen de harde ratelaars en zenuwachtig bewegend kunstaas waar momenteel veel mee gevist wordt.

Heb je ze nog niet en kom je ze tegen, happy pluggen zijn het!
De Joe Bucher pluggen zijn volop te verkrijgen bij de Hengeldiscount in Oldemarkt!

Fish on! Greets Hilco.

Reageer op dit artikel in het Roofvisweb Forum.